Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakallı Muhallebi

Portakallı Muhallebi

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
portakalli-muhallebi.jpg

Portakallı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Portakal sosu için:
  • 3 su bardağı portakal suyu (6 adet portakal)
  • 3,5 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
Muhallebi için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Portakallı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle portakal sosunu hazırlamak için tenceremize 3 su bardağı portakal suyunu koyalım( ben 2 bardak portakal suyu, 1 bardak greyfurt suyu koydum).
  2. İçerisine 3 yemek kaşığı nişasta ve 1 çay bardağı toz şeker ekleyip karıştıralım.
  3. Ocakta kıvam alıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim.
  4. Silikon bir kalıbın içini ıslatıp suyunu süzelim.
  5. Hazırladığımız portakal sosunu kalıbın içine dökelim ve oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında kısa bir müddet donmasını sağlayalım.
  6. Bu sırada muhallebimizi hazırlayalım.
  7. Uygun bir tencere içine 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı tepeleme un ve 3 yemek kaşığı tepeleme nişastayı uygunca karıştırıp ocağa alalım.
  8. Kıvam alıp kaynayana kadar karıştıralım.
  9. Pişen muhallebinin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya koyup karıştıralım.
  10. Muhallebiliyi orta ara karıştırarak sıcaklığının gitmesini sağlayalım.
  11. Hazırladığımız muhallebiyi donan portakal sosunun üzerine yavaşça dökelim.
  12. Ben muhallebiyi dökmeden evvel portakal sosunun üzerine damla çikolata koydum, tercihe bağlı olarak sizde koyabilirsiniz.
  13. Muhallebiyi döktükten sonra tatlımızı 1 gece dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Portakallı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,775Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt