teknolojiuzmani
FD Üye
Portakallı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Portakal sosu için:
- 3 su bardağı portakal suyu (6 adet portakal)
- 3,5 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Portakallı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle portakal sosunu hazırlamak için tenceremize 3 su bardağı portakal suyunu koyalım( ben 2 bardak portakal suyu, 1 bardak greyfurt suyu koydum).
- İçerisine 3 yemek kaşığı nişasta ve 1 çay bardağı toz şeker ekleyip karıştıralım.
- Ocakta kıvam alıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim.
- Silikon bir kalıbın içini ıslatıp suyunu süzelim.
- Hazırladığımız portakal sosunu kalıbın içine dökelim ve oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında kısa bir müddet donmasını sağlayalım.
- Bu sırada muhallebimizi hazırlayalım.
- Uygun bir tencere içine 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı tepeleme un ve 3 yemek kaşığı tepeleme nişastayı uygunca karıştırıp ocağa alalım.
- Kıvam alıp kaynayana kadar karıştıralım.
- Pişen muhallebinin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya koyup karıştıralım.
- Muhallebiliyi orta ara karıştırarak sıcaklığının gitmesini sağlayalım.
- Hazırladığımız muhallebiyi donan portakal sosunun üzerine yavaşça dökelim.
- Ben muhallebiyi dökmeden evvel portakal sosunun üzerine damla çikolata koydum, tercihe bağlı olarak sizde koyabilirsiniz.
- Muhallebiyi döktükten sonra tatlımızı 1 gece dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.