
Portakallı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- Vanilya
- 1 adet yumurta
- 1 portakal kabuğu rendesi (limon da deneyebilirsiniz)
Portakallı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, şeker, un, buğday nişastası, şeker ve yumurtayı pişireceğiniz tencereye koyun.
- Kaynayana kadar (koyulaşıp göz göz olana kadar) orta ateşte sürekli karıştırın.
- Kaynadıktan sonra altını kısın ve rendelediğiniz portakal kabukları ile vanilyayı ilave edip karıştırıp, kapatın.
- Tabaklara koyup servis edebilirsiniz ya da bu tarifi magnolya için de kullanabilirsiniz.