
Portakallı Lokum Tarifi İçin Malzemeler
- 500 ml portakal suyu
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı nişasta
- Hindistan cevizi
- Fıstık veya fındık
Portakallı Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Portakal suyunu sıkarak tencereye alıyoruz.
- Şeker ve nişastayı ekleyerek topak kalmaması için iyice çırpıyoruz .
- Ocağa alarak kaynayana kadar karıştırıyoruz .
- Sürekli kaynayınca ocağı kapatarak su bardaklarının içini ıslatıyoruz ve hazır olan muhallebiyi bardaklara eşit ölçüde paylaştırarak ilk sıcağı çıkana kadar bekletiyoruz.
- Sonra dolaba koyup 3-4 saat kadar bekletiyoruz .
- Dolaptan çıkarıp kenarını bıçakla hava almasını sağlayarak ters çevirip çıkarıyoruz .
- Eşit bir şekilde keserek hindistan cevizine buluyoruz ,üzerini istediğimiz gibi süsleyerek servis ediyoruz.