
Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 portakal kabuğu rendesi 1 su bardağı portakal suyu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı dolu un
- Pudra şekeri
Portakallı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Yumurta, toz şeker, pudra şekeri uygunca çırpılır.
- Akabinde portakal suyu, portakal kabuğu, (portakal kabuğu ve suyunu isteğe göre arttırabilir, azaltabilirsiniz. )sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya eklenip güzelce çırpılır.
- Son olarak un eklenir.
- Hamur cıvık bir hamur olacaktır.
- Spatula yardımıyla karıştırılır.
- Kurabiye hamuru dolapta 1 saat bekletilir. (hamurun katılaşması ve şekil vermek için bekletmek önemlidir. ).
- Dolaptan alınan hamurda biraz cıvıklık olacaktır.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp pudra şekerine bulanır.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede biraz kahverengileşene kadar pişirilir.