Portakallı Kereviz Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet orta uzunluk kereviz
- 2 adet orta uzunluk patates
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1-2 kol kereviz sapı
- 1 tutam kıyılmış dereotu
- 1 su bardağı sıkılmış portakal suyu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet limon suyu
- Tuz
- Zeytinyağı
- Sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
Portakallı Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir derin kaseye bir tam limonu sıkalım üzerine biraz su ekleyelim. Kerevizin dış kabuğunu soyduktan sonra küp küp doğrayın ve limonlu suyun içine atalım 5 dk kadar bekleyelim.
- Patates ve havucu kabuklarını soyup onlarıda küp küp doğrayın. Tencereye biraz sıvı yağ biraz zeytinyağı alıp doğradığımız havuçları ekleyelim biraz pişirelim havuçlar yağa rengini vermesi gerek.
- Daha sonra un ekleyip biraz kavurun. Patatesleride ekleyin bir çeşit çevirin. Kerevizleri suyundan süzdürün ve direkt tencereye ekleyin. Birkaç cins çevirin. Kereviz saplarını güzelce yıkayın ve doğrayın (Ben yapraklarını kullandım)
- Üzerine portakal suyunu ekledikten sonra üzerini geçecek kadar su ekleyin ve şekerini ve tuzu da ekledikten sonra bir çeşit çevirin ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin.
- Havuçlarınız ve patatesleriniz piştiğinde yemeğimiz hazır demektir. Ocaktan aldıktan sonra kıymış olduğumuz dereotunu ekleyin biraz karıştırın. Servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.