bilgisayarci
FD Üye
Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 3 baş kereviz
- 2 su bardağı süzülmüş portakal suyu
- 1 çorba kaşığı un
- 1 soğan
- 3 havuç
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Portakallı Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kerevizleri 4 bölüp uzun olarak dilimle.
- 1 soğanı yemeklik doğrayıp hafif ateşte kavur.
- Havuçları 4′ e böl uzunlamasına kereviz ile boyutları aynı olmalı.
- Yağımız sızma zeytinyağı yağı olmalı lezzetine lezzet katıyor.
- Soğanı pembeleşinceye kadar pişir.
- Üzerine havuçları ekleyip biraz çevirelim. Sonrasında un ekleyelim. Kerevizleri de ekleyelim.
- Kırmadan yavaş hareketler ile karıştırın. Üzerine 1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 su bardağı süzülmüş portakal suyu ekleyelim.
- Daha sonrasında üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
- Kaynayınca altını kısalım. Yaklaşık 45 dk pişiyor ağır ateşde arada kontroller yapalım. Kerevizin sertliğini bağlı pişme süresi.
Portakallı Kereviz Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.