Portakallı Kereviz Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet kereviz
- 1 adet yeşil elma
- 1 adet portakal
- 1 kase yoğurt
- 3 kaşık mayonez
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5-6 adet ceviz içi
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Portakallı Kereviz Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kereviz kolay karardığı için yoğurdunu hazırlayacağız. Bunun için yoğurt ve mayonez bir kaseye alınır ve çırpılır.
- Bunun üzerine dövülmüş sarımsak ve kâfi ölçüde tuz atılır.
- Daha sonra kerevizin kabukları soyulur ve rendelenir.
- Birebir formda elmalarda soyulur ve rendelenir.
- Üzerine hazırlanan yoğurt dökülür ve karıştırılır.
- Servis tabağına yerleştirmek için portakal yarım ay biçimde kesilir ve ortasına kereviz salatası dökülür.
- Süslemek için sıvı yağ tavaya alınır ve eridikten sonra toz biber ve cevizler eklenir ve 2 dk kavrulur.
- Renkleri hafif dönünce altı kapatılır ve kerevizin üzerine dökülür. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.