
Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo kereviz
- 2 adet patates
- 1-2 adet havuç
- 1-2 adet soğan
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu( gerekirse 1-1, 5 su bardağı sıcak su)
- 1 adet kesme şeker
- Tuz
- Zeytinyağı
- Kerevizi bekletmek için limon suyu
Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı Yapılışı
- Kerevizi orta büyüklükte küp küp doğrayalım ve bir mühlet limonlu suda bekletelim.
- Soğanı yemeklik, havucu doğrayalım.
- Tencereye bir ölçü zeytinyağı koyup havucu ve soğanı hafif pembeleşene kadar kavuralım.
- Akabinde doğradığımız kereviz ve patatesleri de ekleyip hafif sararana kadar kavuralım.
- 1 adet kesme şekeri de ek edelim.
- Akabinde 1 su bardağı portakal suyunu ekleyelim.
- Gerekirse ilave olarak 1-1, 5 su bardağı sıcak su da ek edebilirsiniz.
- Tuzunu da ekleyip pişmeye bırakalım.
- Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dk pişirelim.
- Sıcak ya da soğuk servis edelim.
???? afiyet olsun ????.