
Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı portakal suyu
- 2 portakal rendesi
- 3 su bardağı un
- 5-6 adet kayısı
- 4 yemek kaşığı ceviz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartmalı tozu
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri düzgünce çırpın, yaklaşık 10 dakika çırparsanız bu mevzuda biraz sabırlı olursanız kekiniz olduğundan daha çok kabaracaktır.
- Daha sonra sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyip karıştırın.
- Kayısı ve cevizi isteğine nazaran koyabilirsiniz ben sevdiğim için ekledim dilerseniz eklemeyebilirsiniz ben çok yakıştırıyorum.
- Kayısıları küçük küçük doğrayın ve bir kaba alın daha sonra cevizide üzerine ek edin ve kek için ayırdığımız undan üzerine biraz ek edin ve karıştırın .
- Daha sonra kek harcının içine koyun.
- Sonra kalan unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Kek kalıbınızı yağlayıp kek harcını kek kalıbınızı koyun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Pişirme müddeti fırından fırına değişiklik gösterebilir.
- 30 dakika sonra kekinize kürdan batırın kürdan pak çıkıyorsa pişmiş demektir ????.