Portakallı Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Yarım su bardağı portakal suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- Pudra şekeri
- Benmari tarzı erittiğimiz çikolata
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar yeterlice çırpıyoruz.
- Sonra süt sıvı yağ ekliyoruz.
- Portakalın kabuğunu rendeleyelim sonra da suyunu sıkıp yarım su bardağı ekleyelim ve çırpıcı ile karıştıralım.
- Un kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek ekleyelim. ( bu ölçülerle ben 3 su bardağı un kullandım ancak unun markasına nazaran daha fazla kullanmanız gerekebilir)
- 180 derece fırında 30 dk pişirelim.
- Fırından çıkan kekimiz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eliyoruz ve benmari yöntemi erittiğimiz çikolatayla süslüyoruz afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.