
Portakallı Kek Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Portakallı Kek Tanımı Yapılışı
- Portakallı kek yapmak için 1, 5 su bardağı toz şekerle 3 adet yumurta çırpılır.
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı süt eklenerek çırpılır daha sonra taze sıkılmış 1 su bardağı portakal suyu katılır ve 3 su bardağı un azar azar ek edilirken 1 paket kabartma tozu da eklenir.
- Son olarak da 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu kek hamuruna karıştırılır.
- Hamuru kek kalıbına boşaltalım. Margarinle yağlanmış kek kalıbına hamur boşaltılır. Boza kıvamında elde edilen kek hamurunun üzerine 1 kahve kaşığı tarçın serpilir.
- Kekimizi fırına sürelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kadar kontrollü pişirelim. Afiyet olsun ????.