iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 tane portakal suyu
*2 portakal kabuğu rendesi
*1 hamur kabartma tozu
*3 dolu su bardağı un
Portakallı Kek Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle portakalları rendenin ince tarafından rendeleyip suyunu sıkın ben 2 portakaldan 1 su bardağından 1 parmak eksik su elde ettim
*Karıştırma kabına yumurta ve şekeri koyup mikserle beyaz bir köpük olana kadar çırpın
*Ardından portakal suyunu yoğurdu ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpın elenmiş un ve hamur kabartma tozunu ekleyip spatula yardımı ile karıştırmaya devam edin
*Yağlanmış kek kalıbına hamuru döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin
*Üzerine dilerseniz eritilmiş çikolata ile süsleyip servis yapın
*NOT : Keki önce 180 derecede 200 dakika pişirin sonra dereceyi 170 dereceye düşürün ?
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 tane portakal suyu
*2 portakal kabuğu rendesi
*1 hamur kabartma tozu
*3 dolu su bardağı un
Portakallı Kek Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle portakalları rendenin ince tarafından rendeleyip suyunu sıkın ben 2 portakaldan 1 su bardağından 1 parmak eksik su elde ettim
*Karıştırma kabına yumurta ve şekeri koyup mikserle beyaz bir köpük olana kadar çırpın
*Ardından portakal suyunu yoğurdu ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpın elenmiş un ve hamur kabartma tozunu ekleyip spatula yardımı ile karıştırmaya devam edin
*Yağlanmış kek kalıbına hamuru döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin
*Üzerine dilerseniz eritilmiş çikolata ile süsleyip servis yapın
*NOT : Keki önce 180 derecede 200 dakika pişirin sonra dereceyi 170 dereceye düşürün ?