Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakallı Kek Tarifi

Portakallı Kek Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler Önemli Püf Noktası :
( BÜTÜN MALZEMELER ODA ISISINDA OLMALI )
( 200 ml’lik bardak ölçüsü kullandm )

*3 Yumurta
*1 5 Su bardağı toz şeker
*1 Su bardağı sıvı yağ
*1 Su bardağı yoğurt
*1 Paket vanilya
*1 portakalın kabuğu rendesi
*Çeyrek portakalın suyu
*2 Paket kabartma tozu
*3 Su bardağı un ( yumurtanın büyüklüğüne göre un azalıp çoğalabiliyor ben iki bardak un kullandım )

Portakallı Kek Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle derin bir tasa yumurta ile şekeri mikser ile 5 dakika iyice çırpalım
*Kıvamı krema kıvamına gelene kadar
*Sonra sıvı yağ ve yoğurt katıp biraz daha karıştıralım
*Ardından vanilyayı eleyerek katalım ve portakal kabuğu rendesi ile çeyrek portakal suyunu katıp biraz daha karıştırın
*En son elenmiş kabartma tozu ile unu azar azar katıp yavaş yavaş unu sulu karışıma yedirerek mikserle çalıştırmadan karıştırın
*Mikseri çalıştırıp bir iki karıştıralım ,un topak topak kalmasın ama fazla karıştırmayalım yoksa kekimiz pişerken kabarmaz söner
*Kek karışımını yağlanmış yada yağlı kağıt serili tepsiye dökerek fırına verelim
*180 derecede 40 dakika pişirelim
*Piştikten sonra fırın kapağını açıp ilk sıcaklığı çıksın diye fırında az bekletip sonra keki dışarı alalım, 30 dakika ılımaya bırakalım sonra servise hazır afiyet olsun ??

NOT :
( Bu tarifi instagram bera tatlıdunyasi’dan aldım )
??Vanilyayı eleyerek kullanalım
??Un ile kabartma tozunu eleyerek kullanalım
??Malzemeler oda ısısında olmasına dikkat edelim
??Bazı fırınlarda 150 derecede pişerken benim fırında 180 derecede pişirdim ona göre dikkat edin
?? Fırın sıcak olmadığı için ve benim fırınım yavaş ısındığı için ben 10 dakika ekledim böylece 50 dk ayarlayıp öyle pişiriyorum tam oluyor sizin fırınınız yavaş ısınıyor ise 10 dakika çabuk ısınıyor ise 5 dk ekleyin yok benimki hemen pişiriyor diyorsanız 40 dk Yeterlidir o zaman

858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt