Portakallı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 portakalın kabuğu (Rendelenmiş)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 65 gram sütlü çikolata
Portakallı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker beyazlatma kadar çırpılır. Portakal suyu, sıvı yağ, süt ek edip, karıştırılır.
- Un, kakao, kabartma tozu eklenip, karıştırılır. Fırın tepsisine dökülür. 180 derece pişirilir.
- Sosu ocağa alınır kaynayana kadar karıştırılıp, pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- Fırından çıkan kek birinci sıcağı çıktıktan sonra dilimlenir soğuyan sos dökülür. Afiyet olsun ????