teknolojiuzmani
FD Üye

Portakallı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 10 yemek kaşığı şeker
- 10 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2 adet portakal suyu
- 1 adet limon suyu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 adet portakal rendesi
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Portakallı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurtayı ve 10 yemek kaşığı şekeri çırpıyoruz.
- Çırptığımız karışıma yarım su bardağı sıvı yağ ve yarım su bardağı sütü ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 10 yemek kaşığı unu yavaş yavaş ekliyoruz.
- Hazırladığımız karışıma son olarak portakal ve limon kabuğu rendesini de ekleyip son kez karıştırıyoruz.
- Tabanını yağladığımız borcama karışımı döküp, 180 derece fırında 30-40 dakika kadar pişiriyoruz.
- Keki fırına verdikten sonra 2 adet portakal ve 1 adet limonun suyunu sıkıyoruz.
- İçerisine 2 yemek kaşığı şekeri de ekledikten sonra şekerin çözülmesi için karıştırıyoruz.
- Pişen ve soğuyan kekimizde kürdanla delikler açtıktan sonra sıktığımız suyu kekin üzerine her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
- Kekimiz tamamen soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpiyoruz.
- Hindistan cevizinin üzerine de portakal kabuğu rendesi serptikten sonra servise hazır hale geliyor. Afiyet olsun
.