Portakallı Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağına yakın şeker (damak zevkine göre)
- 3 adet yumurta
- 1 çimdik tuz
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 1 su bardağı sıcağa yakın ılık su
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 büyük portakal kabuğu rendesi
- 1 büyük havuç rendesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 avuç kuru üzüm ve 4-5 tane küçük doğranmış kuru kayısı (başka kuru meyveler de olabilir.)
- Biraz margarin ve un
Portakallı Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, şeker ve tuz uygunca çırpılır. Su ve yağ eklenip tekrar çırpılır.
- Tarçın, portakal kabuğu, havuç, vanilya, kabartma tozu eklenip bi karıştırılır.
- Un eklenip tekrar çırpılır.
- Kuru meyveler kekin tabanına batmasın diye yıkanıp fazla suyu alınır ve bi hoş unlanır. Bunu yapmak değerli.
- Karışıma eklenir ve spatula ile karıştırılır.
- Yağlanıp unlanmış kalıpta 180-200 derece ortası 25 dakika kadar pişirilir. Mühlet fırına nazaran değişebilir. Afiyetler olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.