
Portakallı Havuçlu Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı portakal suyu
- Portakal kabuğu rendesi
- 2 adet büyük boy havuç
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı silme karbonat
- 4,5-5 su bardağı un
- İri kıyılmış ceviz
- Susam
Portakallı Havuçlu Anne Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri 3-4 dakika mikser ile çırpın.
- Ardından portakal suyu, portakal kabuğu rendesi( portakalları sıkmadan önce kabuğunu rendeleyin), sıvı yağ, kabartma tozu, karbonat ve unu ekleyip karıştırın.
- Son olarak rendelenmiş havucu ekleyin ve karıştırın.
- Yağlanmış dikdörtgen büyük boy fırın tepsisine boşaltın üzerine önce susam sonra iri kıyılmış ceviz serpin.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Portakallı Havuçlu Anne Keki Tarifi Fotoğraflı Yapılışı