
Portakallı Haşhaşlı Magnolia Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 ,5 su bardağı toz şeker (Azaltabilirsinz)
- 1 yumurta (Bütün olarak kullanılacak)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (Mısır)
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 1 kutu krema (200ml) yahut 3 yemek kaşığı labne (Bunlar yoksa yerine ️1 paket toz krem şantide kullanabilirsiniz kremşanti kremamızı koyulaştırırsa biraz soğuk sütle akıcı kıvama getirebilirsiniz
- 4 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 2 paket yulaflı bisküvi rondodan kum haline getirilecek
- Yahut dilediğiniz çeşit bisküvi de kullanabilirsiniz
- Üzeri için dilediğiniz şeyleri kullanabilirsiniz
Portakallı Haşhaşlı Magnolia Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bisküvilerimizi rondodan kum haline getiriyoruz.
- Akabinde tenceremize unu ,nişastayı, yumurtayı, toz şekerini alıp çırpma teli ile karıştırıyoruz.
- Bir taraftan karıştırırken başka taraftan 1 litre sütümüzü ek ediyoruz. Hiç topak kalmayınca tenceremizi ocağa alıyoruz.
- Orta ateşte daima karıştırarak muhallebimizi pişiriyoruz.
- Yoğunlaşan muhallebiye tereyağını ,vanilyayı ve portakal kabuğunu rendeliyoruz .
- Tekrar karıştırıyoruz.
- Ocağın altını kapatıyoruz.
- Tenceremizi tezgahın üzerine alıyoruz.
- 1 kutu kremamızı yahut labneyi yahut toz krem şantiyi hangisini kullanacaksınız ek ediyoruz.
- Mikserle 5 -6 dakika çırpıyoruz.
- En son haşhaş ek ediyoruz bir kere daha karıştırıyoruz.
- Bardaklarımıza kum halindeki bisküvimizden 2 tatlı kaşığı koyuyoruz boş bir bardakla bisküvilerin üzerine baskı yapıp düzgünlük sağlıyoruz.
- Akabinde portakallı haşhaşlı magnolia dan bir kepçe kadar bisküvilerin üzerine döküyoruz.
- Tekrar üzerine bisküvi tekrar üzerine magnolia ile devam ediyoruz.
- Muhallebimiz ve bardakarımız bitene kadar bu halde devam ediyoruz.
- Bardakların büyüklüğüne ve küçüklüğüne nazaran kişi sayısı azalıp yahut çoğalabilir. Olağanüstü bir tatlı oluyor???? deneyip beğenmeniz dileğiyle???? deftere kaydetmeyi unutmayın????. Afiyet olsun sağlıcakla kalın????.