Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakallı Haşhaşlı Magnolia

Portakallı Haşhaşlı Magnolia
0
49

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
portakalli-hashasli-magnolia.jpg

Portakallı Haşhaşlı Magnolia Tanımı İçin Materyaller

  • 1 litre süt
  • 1 ,5 su bardağı toz şeker (Azaltabilirsinz)
  • 1 yumurta (Bütün olarak kullanılacak)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (Mısır)
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
  • 1 kutu krema (200ml) yahut 3 yemek kaşığı labne (Bunlar yoksa yerine ️1 paket toz krem şantide kullanabilirsiniz kremşanti kremamızı koyulaştırırsa biraz soğuk sütle akıcı kıvama getirebilirsiniz
  • 4 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 2 paket yulaflı bisküvi rondodan kum haline getirilecek
  • Yahut dilediğiniz çeşit bisküvi de kullanabilirsiniz
  • Üzeri için dilediğiniz şeyleri kullanabilirsiniz

Portakallı Haşhaşlı Magnolia Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle bisküvilerimizi rondodan kum haline getiriyoruz.
  2. Akabinde tenceremize unu ,nişastayı, yumurtayı, toz şekerini alıp çırpma teli ile karıştırıyoruz.
  3. Bir taraftan karıştırırken başka taraftan 1 litre sütümüzü ek ediyoruz. Hiç topak kalmayınca tenceremizi ocağa alıyoruz.
  4. Orta ateşte daima karıştırarak muhallebimizi pişiriyoruz.
  5. Yoğunlaşan muhallebiye tereyağını ,vanilyayı ve portakal kabuğunu rendeliyoruz .
  6. Tekrar karıştırıyoruz.
  7. Ocağın altını kapatıyoruz.
  8. Tenceremizi tezgahın üzerine alıyoruz.
  9. 1 kutu kremamızı yahut labneyi yahut toz krem şantiyi hangisini kullanacaksınız ek ediyoruz.
  10. Mikserle 5 -6 dakika çırpıyoruz.
  11. En son haşhaş ek ediyoruz bir kere daha karıştırıyoruz.
  12. Bardaklarımıza kum halindeki bisküvimizden 2 tatlı kaşığı koyuyoruz boş bir bardakla bisküvilerin üzerine baskı yapıp düzgünlük sağlıyoruz.
  13. Akabinde portakallı haşhaşlı magnolia dan bir kepçe kadar bisküvilerin üzerine döküyoruz.
  14. Tekrar üzerine bisküvi tekrar üzerine magnolia ile devam ediyoruz.
  15. Muhallebimiz ve bardakarımız bitene kadar bu halde devam ediyoruz.
  16. Bardakların büyüklüğüne ve küçüklüğüne nazaran kişi sayısı azalıp yahut çoğalabilir. Olağanüstü bir tatlı oluyor???? deneyip beğenmeniz dileğiyle???? deftere kaydetmeyi unutmayın????. Afiyet olsun sağlıcakla kalın????.
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt