Portakallı Haşhaşlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı mavi haşhaş
- 1 portakal rendesi
- Yarım portakal suyu
- 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
Portakallı Haşhaşlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup iyice çırpın.
- Ardından yağ ,yoğurt ,haşhaş, portakal rendesi ve suyunu koyup iyice karıştırın.
- Un miktarı değişken olduğu için kontrollü ekleyin.
- Üzerine vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırın .Koyu ama birazda alışkan olacak.
- Ben küçük borcam da yaptım.Bayağı bir dilim çıkıyor yedikten sonra çektim ben fotoğrafları

- Borcamı yağlayın ve unlayın her yerine gelecek şekilde .
- Daha sonra kek hamurunu dökün .
- 180 derece fırında alt üst iyice kızarana kadar pişirin, kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Portakallı Haşhaşlı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.