
Portakallı Haşhaşlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı mavi haşhaş
- 1 portakal rendesi
- Yarım portakal suyu
- 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
Portakallı Haşhaşlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup iyice çırpın.
- Ardından yağ ,yoğurt ,haşhaş, portakal rendesi ve suyunu koyup iyice karıştırın.
- Un miktarı değişken olduğu için kontrollü ekleyin.
- Üzerine vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırın .Koyu ama birazda alışkan olacak.
- Ben küçük borcam da yaptım.Bayağı bir dilim çıkıyor yedikten sonra çektim ben fotoğrafları
- Borcamı yağlayın ve unlayın her yerine gelecek şekilde .
- Daha sonra kek hamurunu dökün .
- 180 derece fırında alt üst iyice kızarana kadar pişirin, kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Portakallı Haşhaşlı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı