
Portakallı Mesken Kurabiyesi (Portakal Kokusuyla İçi Yumuşacık) Tanımı İçin Gereçler
- 1 tane büyük uzunluk portakal ( 4’e bölüp rondodan geçecek)
- 2 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine )
- Yarım paket karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4-5 su bardağı kadar un
- Ceviz içi
- Üzüm
Portakallı Mesken Kurabiyesi (Portakal Kokusuyla İçi Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un ,üzüm, ceviz hariç bütün gereçleri rondoya alalım, hepsini geçirelim.
- karışımı başka karıştırma kaba alalım üzerine elenmiş unu ekleyip en son olarak üzümü ve ceviz içi ekleyip ele yapışmayan ancak yumuşak hamur elde edin.
- ister ufak ister pastahanedekiler üzere büyük kesimler halinde biçim verelim.
- Yumurta sarısının içine az ölçü pekmez ,zeytinyağı, yarım paket vanilya ekleyelim karıştırıp kurabiyelerimizin üzerine sürelim.
- En son olarak bıçakla çizik atıp az ölçü toz şeker serpip ceviz içi serpelim .
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp kızarana denk pişirelim enfes kokusuyla, yumuşacık içiyle pastahane tarzı portakal kurabiyemizi afiyetle yiyebilirsiniz afiyet olsun deneyenlere şimdiden????
.
Portakallı Konut Kurabiyesi (Portakal Kokusuyla İçi Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı