
Portakallı Çikolatalı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 8 gram kabartma tozu (Yani 1 paketten 1 çay kaşığı kadar bırakılarak eklensin)
- 100-150 gram kadar doğranmış bitter çikolata
- 1 adet portakal rendesi
Portakallı Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım (Eğer yumuşacık olsun isterseniz rengi açılana kadar çırpın).
- Süt ve yağı ekleyip, yalnızca en düşük zamanda karışana kadar çarpalım.
- Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim, yeniden yalnızca karışana kadar çırpalım.
- Akabinde portakal rendesini doğranmış çikolata modüllerini ekleyip, spatula yardımıyla karıştıralım.
- Daha sonra yağlı kağıtla kapladığımız kelepçeli kalıbımıza harcımızı döküp, evvelce ısıttığımız 160 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirelim (Fırına nazaran değişeceği için pişip pişmediğini denetim ederek devam edelim)
- Kekimizi fırından çıkarıp soğuttuktan sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun. ????????????