
Portakallı Cheesecake Tanımı İçin Gereçler
Tabanı için
- 3 lü paket burçak bisküvi
- 70 gr tereyağı
- 1 çay bardağı ceviz (İsteğe bağlı)
- 250 gr labne
- 500 gr quark
- 3 adet yumurta
- 200 gr sıvı krema
- 1 paket vanilya şekeri
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilyalı pudding tozu
- Portakal kabuğu rendesi
- 3 tane portakalın suyu
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya şekeri
- 2 yemek kaşığı şeker
Portakallı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bisküvileri rondadan geçirelim.
- Tereyağını eritip üzerine dökelim pişireceğimiz kalıbın tabanına serip yeterlice bastıralım.
- Labne, quark ve kremayı derin bir kaba alalım pürüzsüz hale gelene kadar karıştıralım yumurtaları da ekleyip güzelce çırpalım.
- Başka materyalleri de ekleyelip karıştıralım.
- Son olarak içine portakalkabuğu rendeleyelim.
- Bisküvilerin üzerine dökelim evvelden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 1 saat pişirelim.
- Sosu için portakarın sularını sıkalım ve pişirme kabına alalım şeker,nisasta ve vanilyaşekerini ekleyelim ve pişirelim.
- Fırından çıkardığımız cheescake üzerine dökelim en az 4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.
- Püf noktaları : pişirirken fırının tabanına kesinlikle ısıya güçlü bir kapta su koyalım ki pişirme etabında kekimiz çatlamasın.
- Kalıbın dış tarafına alımınıumfolie saralım pişirme esnasında kenarları yanmasın.