Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram margarin (eritilecek)
- 3 adet yumurta (1 adedinin sarısı üstüne)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilin
- 6- 7 su bardağı kadar un
- 1 adet yumurta sarısı
- Toz şeker
- Fındık kırığı
Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle margarini bir tavada eritelim soğumaya bırakalım.
- Yoğurma kabına şeker ve yumurtaları ekleyip çırpıcı ile güzelce karıştıralım.
- Yavaş yavaş soğuyan yağı döküp karıştıralım ve yoğurdunu da ekleyelim karıştıralım.
- Ardından portakal suyunu ve rendelenmiş kabuğunu ekleyelim.
- Kabartma tozu, karbonat, vanilin ve denetimli formda unu ekleyelim yoğuralım.Bu ölçülerle 12 adet çıkardım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim üstüne yumurta sarısını sürekim bıçak yardımıyla atı biçiminde kesik atalım toz şeker serpelim.
- En son olarak kırılmış fındığa batırıp üstünü fındıkla kaplayalım.
- 170 derece alt üst ayarlı fırın da pembeleşip kızarıncaya kadar pişirelim.
Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.