
Portakalı Kurabiye (Az Gereç İle Mükemmel Bir Kurabiye) Tanımı İçin Materyaller
- 2 portakal kabuğu (Rendelenmiş)
- 1 portakalın suyu
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı şeker (Eğer varsa pudra şekeri)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram tereyağı
- Yaklaşık 800 gram un azar azar katılacak, kulak göğsü kıvamında bir hamur olacak, bu unun kalitesine nazaran değişiyor, ne kadar katılacağı sizin dikkat etmeniz lazım biraz
Portakalı Kurabiye (Az Materyal İle Şahane Bir Kurabiye) Tanımı Yapılışı
- Portakallar yeterlice yıkanıp rendenin küçük tarafıyla uygunca rendelenir.
- Bir portakal sıkılıp suyu katılır.
- Un ve kabartma tozu hariç öteki gereçler karıştırılır.
- Un ve kabartma tozu azar azar eklenir, kulak göğsü kıvamında bir hamur olacak.
- Ceviz büyüklüğünde küçük toplar yapıp pişirme kağıdına alın, aldığınız toplar büyük olmayacak, yoksa içindeki portakal suyundan ötürü içi hamur kalabilir !!!!!.
- Denetimi olarak evvelce 180 derecede ısıtılmış fırında (aşağı üst 15 dk )üzeri hafif kızarana kadar pişirilecek.
- İsteğe bağlı olarak soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilebilir ???? Şahane bir kurabiye yapanlara şimdiden afiyet olsun.