Portakalı Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 150 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı sıkılmış portakal suyu
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
Portakalı Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetimizi ocağa alalım. Kaynayıp soğumaya bırakalım. Hamuru için. Bir kaba un hariç bütün gereçleri alıyoruz güzelce karıştıralım. 1 portakalın kabuğunuda rendeleyelim.
- Daha sonra unu denetimi bir formda dökelim yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğü de kesimler alıp elimizle yuvarlayıp tepsiye dizelim.
- 180 derce evvelce ısıtılmış fırında 30 dk pişiriyoruz. Kurabiyelerimiz pişerken çikolata sosunu hazırlayalım. Un, kakao, toz şeker ve sütü tencereye alıp düzgünce çırpalım.
- Kısık ateşte yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirelim. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Pişen kurabiyelerimizi fırından alıyoruz 5 dk dinlendirip, birinci sıcağını bırakmasını bekleyelim.
- Portakallı şerbete batırıp heryerini ıslatıp, tepsiye diziyoruz. Daha sonra çikolata sosumuzuda bütün kurabiyelerimiz üstüne dökelim. İsterseniz cevizle süsleye bilirsiniz.
- Buzdolabında soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun