Portakal Topları Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet portakal
- 4 yemek kaşığı irmik
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 portakal rendesi
- Hazır çikolata sosu
Portakal Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle portakalı soyup rondodan geçiriyoruz. Sonra teflon tavaya alıp içine irmik, şeker ve balı ekleyip katılaşana kadar pişiriyoruz.
- On dakika kadar sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca elimize biraz alıp küçük toplar yapıyoruz.
- Üzerine çikolata sosu döküp portakal rendesi ile süslüyoruz.
- Çikolata sosunu dökmeden hindistan cevizinede bulayabilirsiniz size kalmış herkese afiyet olsun sıhhatle kalın.