
Portakal Soslu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek malzemeleri;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 çay bardağı un
- 1 portakal rendesi
- 2 su bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Portakal Soslu Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek yapılışı; Yumurta ve şekeri köpürüp beyaz bir renk alana kadar çırpıyoruz.
- Süt,sıvı yağ ve portakal kabuğunun rendesini ekleyip çırpıyoruz.
- Ardından elenmiş un,kabartma tozu,vanilya ekleyip harcımızı çırpıyoruz.
- Tart kalıbımızı margarinle yağlayıp kalıba, biraz un ekleyip (tartın yapışmamasını ve kolay çıkmasını sağlıyor) kek harcımızı içine boşaltıp önceden ısıtılmış 200 derece fırına atıyoruz.
- 30-35 dakika pişirelim.
- Pişen keki fırından çıkarıp soğutuyoruz.
- Hazırlayacağımızın sosun soğuk keke dökülmesi gerekiyor.
- Portakal sosu yapılışı; Portakal suyu,toz şekeri,nişastayı tencereye koyup kaynayıncaya kadar iyice karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocakta altını kapatıp,kabuk bağlamaması için arada karıştırıyoruz.
- Sosumuz ılıdıktan sonra kekin üzerine bir kepçe yardımıyla dökebilirsiniz. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Portakal Soslu Tart Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı