Portakal Düşü (Portakallı Kek) Tanımı İçin Gereçler
Kek için:
- 5 yumurta
- 10 yemek kaşığı şeker
- 10 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişasta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kaparsam tozu
- 1 paket vanilya
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 portakal suyu
- 2 su bardağı süt
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- İsteğe nazaran bir paket krem şanti
- 2 portakal suyu
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 portakal
- Antep fıstığı tozu
Portakal Düşü (Portakallı Kek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Keki için; yumurta ve şeker uygunca köpürünceye kadar çırpılır sonra başka gereçler eklenir ve çırpılır.
- Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir birinci sıcağı çıkınca iki bardak sütle ıslatılır.
- Muhallebisi için; tereyağı ve kremşanti hariç bütün materyaller kıvam alıncaya kadar pişirilir.
- Kıvam alan muhallebinin içerisine tereyağ ve kremşanti eklenip bir 2 dakika daha kaynatılır muhallebimiz ılıyınca hazır olan kekimizin üzerine dökülür.
- Portakal sosu için; bütün materyaller tencerede kıvam alıncaya kadar pişirilir ve soğuyan muhallebinin üzerine ılık biçimde dökülür üstü düzeltilir ve buzdolabında bir gece bekletilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.