Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakal Rüyası (Portakallı Kek)

Portakal Rüyası (Portakallı Kek)
0
59

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
portakal-ruyasi-portakalli-kek.jpg

Portakal Düşü (Portakallı Kek) Tanımı İçin Gereçler


Kek için:
  • 5 yumurta
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 10 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişasta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kaparsam tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 portakal suyu
Keki ıslatmak için :
  • 2 su bardağı süt
Muhallebi için :
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • İsteğe nazaran bir paket krem şanti
Portakal sosu için :
  • 2 portakal suyu
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
Süslemek için:
  • 1 portakal
  • Antep fıstığı tozu

Portakal Düşü (Portakallı Kek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Keki için; yumurta ve şeker uygunca köpürünceye kadar çırpılır sonra başka gereçler eklenir ve çırpılır.
  2. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir birinci sıcağı çıkınca iki bardak sütle ıslatılır.
  3. Muhallebisi için; tereyağı ve kremşanti hariç bütün materyaller kıvam alıncaya kadar pişirilir.
  4. Kıvam alan muhallebinin içerisine tereyağ ve kremşanti eklenip bir 2 dakika daha kaynatılır muhallebimiz ılıyınca hazır olan kekimizin üzerine dökülür.
  5. Portakal sosu için; bütün materyaller tencerede kıvam alıncaya kadar pişirilir ve soğuyan muhallebinin üzerine ılık biçimde dökülür üstü düzeltilir ve buzdolabında bir gece bekletilir.
Portakal Düşü (Portakallı Kek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt