Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakal Reçeli

Portakal Reçeli
0
137

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Portakal Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kalın kabuklu portakal
  • 1 kilo toz şeker
  • 750 gram su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu

Portakal Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Portakalın kabuklarını rendenin ince tarafı ile yavaşça rendeleyin. (ben kabukların bir kısmını üzerinde bırakıyorum).
  2. Büyük bir tencere içinde kaynamakta olan suya atarak yavaşça yumuşak bir hal alıncaya kadar haşlayın.
  3. Portakalları sudan çıkarın, ılındıktan sonra kabukları ile birlikte istediğiniz uzunlukta kesimlere kesin.
  4. Tencereye şeker ve suyu koyarak orta ısıdaki ateşte karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. 10 dakika kaynatarak yoğunlaştırın.
  5. Bu şuruba küçük kesimlere doğradığınız portakalları atarak, şurup uygunca yoğunlaşıp kıvama gelinceye dek kendi halinde kaynamaya bırakın.
  6. Şurup kıvama gelince (şuruptan bir kaşık ucu ile alarak bir tabağa damlatın.
  7. En son damla yayılmadan toplu bir biçimde kalıyorsa kıvama gelmiştir. ) limon suyunu ekleyerek bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alarak köpükleri delikli kepçe ile attıktan sonra soğumaya bırakın.
  8. Reçel düzgünce soğuduktan sonra cam kavanozlara doldurarak kapağını sıkıca kapatın ve serin/karanlık bir ortamda koruma edin. Afiyet olsun ????.
Portakal Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,765Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt