
Portakal Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tereyağı ya da margarin
- 5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 tane yumurta
- 1 paket vanilya
- 4 adet sıkmalık portakal
Portakal Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Portakalı yıkayıp ince ince dilimleyelim havlu kağıt üzerine koyup fazla suyunu çekmesini sağlayalım.
- Yoğurma kabına un hariç başka materyalleri ekleyip güzelce yoğuralım. Sonra unu ek edelim.
- Kurabiye hamurunu streç sinemaya sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
- Daha sonra 2 yağılı kağıt ortasında hamuru merdane ile açıp bardak ile form verelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine portakal dilimlerini yerleştirelim. 2 tepsi kurabiye çıkıyor tek tek pişirelim.
- Evvelden ısınmış 170°fırında 35-40 dk pişirelim. Afiyet olsun .