iltasyazilim
FD Üye
Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet portakal
*1 çay bardağı şeker
*1 5 çay bardağı su
2 Kez:
*4 yemek kaşığı şeker
3 Kez:
*3 yemek kaşığı şeker
Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi Yapılışı Portakalın kabuğu soyulur ve içinin beyaz zarı bir kaşık yardımı ile hafif acısının gitmesi için soyulur ve 5 çay bardağı suda 5 dakika kaynatılır ve suyu süzülür
Yeniden tencereye su ve şeker konur ve şeker eriyince içine portakal kabukları ilave edilerek kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirilir 1 saat şekerli suyunda bekletilir
Ve içine yeniden 4 yemek kaşığı şeker ilave edilerek yeniden yarım saat daha kısık ateşte kaynatılır ve yine 1 saat daha bekletilir
Ve daha sonra ince ince dilimlere kesilir Yeniden üçüncü kez içine 3 yemek kaşığı şeker ilave edilerek yarım saat daha kaynatılır ve şerbetlenmesi sağlanır ve geniş bir tabağa dökülerek soğuması beklenir İstediğimiz gibi pasta ve benzeri yiyeceklerde kullanılır Afiyet olsun
*1 adet portakal
*1 çay bardağı şeker
*1 5 çay bardağı su
2 Kez:
*4 yemek kaşığı şeker
3 Kez:
*3 yemek kaşığı şeker
Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi Yapılışı Portakalın kabuğu soyulur ve içinin beyaz zarı bir kaşık yardımı ile hafif acısının gitmesi için soyulur ve 5 çay bardağı suda 5 dakika kaynatılır ve suyu süzülür
Yeniden tencereye su ve şeker konur ve şeker eriyince içine portakal kabukları ilave edilerek kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirilir 1 saat şekerli suyunda bekletilir
Ve içine yeniden 4 yemek kaşığı şeker ilave edilerek yeniden yarım saat daha kısık ateşte kaynatılır ve yine 1 saat daha bekletilir
Ve daha sonra ince ince dilimlere kesilir Yeniden üçüncü kez içine 3 yemek kaşığı şeker ilave edilerek yarım saat daha kaynatılır ve şerbetlenmesi sağlanır ve geniş bir tabağa dökülerek soğuması beklenir İstediğimiz gibi pasta ve benzeri yiyeceklerde kullanılır Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.