Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakal Jöleli Muhallebili Kek

Portakal Jöleli Muhallebili Kek
0
86

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80

Portakal Jöleli Muhallebili Kek Tanımı İçin Malzemeler


Keki için;
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
Muhallebisi için;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
Portakallı jölesi için;
  • 2 su bardağı portakal suyu (süzülecek)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

Portakal Jöleli Muhallebili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta ve şeker beyaz olana kadar çırpılır.
  2. Süt, sıvı yağ ve portakal rendesi ek edilerek çırpmaya devam edilir.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir.
  4. Yağlanıp unlanan tart kalıbına dökülür.
  5. 175 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirilir.
  6. Muhallebisi için tereyağ ve vanilin hariç başka gereçler ocakta kaynayana kadar pişirilir tereyağ ve vanilya eklenip ocağın altı kapatılır.
  7. Jöle için tüm materyaller pişirilir. Jölesini isterseniz vişne suyu ile de yapabilirsiniz istek ettiğiniz meyve ile yapılabilir.
  8. Tart kalıbından çıkarılan keke muhallebi dökülür.
  9. Soğuduktan sonra jölesi dökülerek süslenir.
Portakal Jöleli Muhallebili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,783Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt