Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakal Jöleli Muhallebi

Portakal Jöleli Muhallebi
0
89

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Portakal Jöleli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
Sosu için:
  • 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)

Portakal Jöleli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Muhallebi için sütü uygun bir tencereye alıyoruz.
  2. Un, nişasta, şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Ocağa alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  4. Kaynadıktan sonra tereyağ ve vanilyayı ekleyip 5 dakika kaynatıp, altını kapatıyoruz.
  5. Hazırlanan muhallebiyi kuplara, yarısını hafif geçecek kadar bölüştürüyoruz.Buzdolabına koyuyoruz.
  6. Sosu için; limon suyunu bir tencereye alıyoruz.
  7. Su, şeker, nişasta, zerdeçal ekleyip karıştırıp ocağa alıyoruz.
  8. Ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  9. Kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.
  10. Soğumuş olan muhallebinin üzerine döküp, buzdolabında 3-4 saat dinlendiriyoruz.
Servise hazırdır afiyet olsun :).

Not: bardak ölçüm 200 ml’dir.

Portakal Jöleli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,687Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt