
Portakal Jöleli İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu (yoksa hazır meyve suyuda kullanabilirsiniz)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı nişasta
Portakal Jöleli İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak jöle için portakal suyu, şeker ve nişastayı tencereye alalım.
- Jöle kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Pişen jölemizi form vereceğimiz kalıba dökelim soğumaya bırakalım.
- Daha sonra diğer tencereye margarin hariç tüm malzemeyi ekleyip ocağa alalım ve daima karıştırarak irmik tatlımızı pişirelim.
- Ocaktan almadan tereyağınıda ekleyelim ve güzelce çırpıp altını kapatalım.
- Tatlımızı çırparak sıcaklığını çıkarttıktan sonra jölemizin üstüne döküyoruz ve buzdolabına alıyoruz.
- Tatlımız bi kaç saat dinlendikten sonra kalıptan servis tabağına alalım ve dilimleyelim. Afiyet olsun????.