Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakal Jöleli İrmik Tatlısı

Portakal Jöleli İrmik Tatlısı
0
60

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
portakal-joleli-irmik-tatlisi.jpg

Portakal Jöleli İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Jölesi için ;
  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu (yoksa hazır meyve suyuda kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı nişasta

Portakal Jöleli İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak jöle için portakal suyu, şeker ve nişastayı tencereye alalım.
  2. Jöle kıvamına gelene kadar pişirelim.
  3. Pişen jölemizi form vereceğimiz kalıba dökelim soğumaya bırakalım.
  4. Daha sonra diğer tencereye margarin hariç tüm malzemeyi ekleyip ocağa alalım ve daima karıştırarak irmik tatlımızı pişirelim.
  5. Ocaktan almadan tereyağınıda ekleyelim ve güzelce çırpıp altını kapatalım.
  6. Tatlımızı çırparak sıcaklığını çıkarttıktan sonra jölemizin üstüne döküyoruz ve buzdolabına alıyoruz.
  7. Tatlımız bi kaç saat dinlendikten sonra kalıptan servis tabağına alalım ve dilimleyelim. Afiyet olsun????.
 
858,505Konular
982,678Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt