teknolojiuzmani
FD Üye
Portakal Çanağında Farklı İki Meze Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet portakal (İçi soyulmuş)
- 1 adet orta uzunluk kereviz
- 1 adet elma
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 2 adet kornişon turşu (İsteğe bağlı)
- Tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım tutam dereotu
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 su bardağı yoğurt
Portakal Çanağında Farklı İki Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle portakalın içini oyup hazırlayalım.
- Bir tabakta rendelenmiş sarımsak, yoğurt ve mayonezi hazırlayalım üzerine doğradığımız dereotunu koyalım.
- Kereviz ve elmayı rendeleyelim üzerine portakal suyunu koyalım. Hazırladığımız yoğurtlu sosu dökelim ve karıştıralım.
- Hazırladığımız mezeden portakalın içine koyalım.
- Öteki mezemiz için bir tencere ye sıvı yağ koyalım.
- Üzerine havuç ve kabağımızı rendeleyelim ve biraz tuz ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra kestiğimiz kornişon turşuyu ve yoğurtlu sosumuzu buluşturalım.
- Sonra portakal çanağına koyalım. İsterseniz kornişon turşuyu kullanmayabilirsiniz içine ceviz koyabilirsiniz.
- Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Ben dereotu ve dilimlenmiş portakal ile süsledim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.