
Portakal Aromalı Yumuşacık Kakaolu Kadife Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane oda ısısında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker ( bardak ölçüm 250 ml)
- 1 tane portakalın suyu
- 1 portakalın kabuğunun rendesi
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Portakal Aromalı Yumuşacık Kakaolu Kadife Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle genişçe bir kabın içinde yumurta ve şekerimizi köpürünceye kadar çırpalım.
- Sütümüzü yağımızı portakal rendesi ve suyunu ekleyelim bikaç dakika daha çırpalım.
- Unumuzu kabartma tozunu vanilyayı da ekleyip bikaçdakika daha çırpalım.
- Kekimizin beyazından bir kase ayıralım.
- Diğer kek harcımıza da kakaomuzu eleyerek ekleyelim.
- Yağlanmış tepsimize kakaolu harcımızdan bir miktar ekleyelim ve kek harcımızın beyazını da dökelim resimdeki gibi ve kalan kakaolu kek harcımızıda dökelim.
- Bir kürdan yardımıyla kek harcımıza daireler yaparak kakao ve beyazı şekil alsın diye.
- 180 derecelik alt üst ayarda pişirelim benim fırınımda 45 dakikada pişti herkesin fırını aynı sürede pişirmeyebilir kontrollü olun kürdan kontrolüyle pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
- Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis aşamasında pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.Servise hazır????.