
Portakal Aromalı Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı şeker
- 3 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 1çay bardağı şeker (Önce şerbeti hazırlayın soğusun )
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı
- Benmari yordamı çikolata
Portakal Aromalı Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
- Uygun bir kaba gereçleri sırayla ekleyelim evvel yumurta, şeker karıştıralım akabinde başka gereçleri ekleyelim. En son portakal kabuğu rendesini ekleyelim.
- Yumuşak bir hamur elde edelim. Ceviz büyüklüğünde modüller yaparak yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
- Evvelce ısınmış 175 derece fırında 25 dakika pişirelim.
- Pişen kurabiyelerimizi soğuk şerbetin içine alalım 2-3 saniye bekletip servis tabağına alalım. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.