
Porsiyonluk Sebzeli Tavuk Güveç(Damak Çatlatan Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 8-9 adet mantar
- 2 adet domates
- 3 adet orta boy patates
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1’er çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber,pulbiber,kekik
- 1 kaseye yakın rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağına yakın sıcak su
Porsiyonluk Sebzeli Tavuk Güveç(Damak Çatlatan Lezzette) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yemeğe bütün malzemeleri doğrayarak hazırlayalım.
- Tavuk etini, soğan, biberler, mantar, patates ve kabuğu soyulmuş domatesleri küçük küçük doğrayalım.
- Uygun tava yada tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım, doğranmış soğanları biraz kavuralım ardından küçük doğranmış tavuk etini ilave ederek arada karıştırarak suyunu verene kadar kavuruyoruz.
- Mantarları ekliyoruz suyunu salıp biraz çekene kadar mantarlarıda arada karıştırarak kavuralım.
- Tereyağını ekleyip karıştırın ve ardından patates ve biberleri ekleyerek arada karıştırıp kapak örterek kısık ateşte patatesler pişene kadar pişirelim.
- Salça ,küçük doğranmış domatesleri, tuz, baharatlar ve yarım su bardağından biraz fazla kaynar su ekleyelim karıştıralım ve kısık ateşte 6-7 dakika pişirelim.
- Fırını 180 dereceye getirip ısıtalım.
- Hazırladığımız yemeği küçük güveç kaplarına eşit şekilde dağıtalım üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyip hafif kızarana kadar pişirelim.
- Dilerseniz yemeği güveç yerine fırın tepsisinede koyup üzerine rendelenmiş kaşar serperekte fırına verebilirsiniz.