iltasyazilim
FD Üye
Porsiyonluk Revani Tarifi İçin Malzemeler
3 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı irmik 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şerbeti için : 2 5 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 34 damla limon suyu
Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 35dk Porsiyonluk Revani Tarifi Yapılışı
Şerbetli tatlılarin en pratik ve lezzetli olanlarindan revaniye biraz daha farkli bir yorum katmak isteyenler buyrun tarife
Hamuru hazırlamaya başlamadan şerbeti için su ve şeker ocağa alınır Şeker eriyinceye kadar karıştırılır ve kaynamaya bırakılır Kaynadiktan sonra 78 dakika kadar kaynatılıp limon suyu eklenir ve birkaç dakika daha kaynatılır Altı kapatılır
Şerbet kaynamaya bırakılarak hamurun yapımına geçilir Şeker ve yumurta şeker iyice eriyip köpürene kadar çırpılır Süt, sıvı yağ ve irmik eklenir İyice karıştırılır Un, vanilya ve kabartma tozu elenerek eklenir Spatulayla fazla söndürülmeden malzemeler birbirine karışana dek karıştırılır Hazırlanan karışım bir parmak boşluk kalacak şekilde silikon kalıplara bölüştürülür Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan testinden temiz çıkıp iyice kızarana dek pişirilir
Fırından alınan kekler el yakmayacak ısıya düştüğünde silikon kaplardan çıkarılır ve derin, çok geniş olmayan bir kaba alınır (Kekler mümkün olduğunca sıcak olmalı) Oda sıcaklığında soğumaya bırakılmış ılık şerbet kepçeyle kekler üzerine gezdirile gezdirile dökülür Üzeri kapatılır 10 dakika bekletilir ve kekler ters çevrilerek diğer tarafın da şerbeti çekmesi sağlanır
İyice soğutulup dinlendirilir
Arzuya bağlı olarak hindistan cevizi, toz fıstık veya ceviz ile süslenerek, krem şanti veya dondurma ile servis edilebilir
Bu ölçülerle 1618 adet tatlı edilebilir
3 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı irmik 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şerbeti için : 2 5 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 34 damla limon suyu
Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 35dk Porsiyonluk Revani Tarifi Yapılışı
Şerbetli tatlılarin en pratik ve lezzetli olanlarindan revaniye biraz daha farkli bir yorum katmak isteyenler buyrun tarife
Hamuru hazırlamaya başlamadan şerbeti için su ve şeker ocağa alınır Şeker eriyinceye kadar karıştırılır ve kaynamaya bırakılır Kaynadiktan sonra 78 dakika kadar kaynatılıp limon suyu eklenir ve birkaç dakika daha kaynatılır Altı kapatılır
Şerbet kaynamaya bırakılarak hamurun yapımına geçilir Şeker ve yumurta şeker iyice eriyip köpürene kadar çırpılır Süt, sıvı yağ ve irmik eklenir İyice karıştırılır Un, vanilya ve kabartma tozu elenerek eklenir Spatulayla fazla söndürülmeden malzemeler birbirine karışana dek karıştırılır Hazırlanan karışım bir parmak boşluk kalacak şekilde silikon kalıplara bölüştürülür Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan testinden temiz çıkıp iyice kızarana dek pişirilir
Fırından alınan kekler el yakmayacak ısıya düştüğünde silikon kaplardan çıkarılır ve derin, çok geniş olmayan bir kaba alınır (Kekler mümkün olduğunca sıcak olmalı) Oda sıcaklığında soğumaya bırakılmış ılık şerbet kepçeyle kekler üzerine gezdirile gezdirile dökülür Üzeri kapatılır 10 dakika bekletilir ve kekler ters çevrilerek diğer tarafın da şerbeti çekmesi sağlanır
İyice soğutulup dinlendirilir
Arzuya bağlı olarak hindistan cevizi, toz fıstık veya ceviz ile süslenerek, krem şanti veya dondurma ile servis edilebilir
Bu ölçülerle 1618 adet tatlı edilebilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.