Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Porsiyonluk Pastalar

Porsiyonluk Pastalar

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
porsiyonluk-pastalar.jpg

Porsiyonluk Pastalar Tanımı İçin Gereçler


Keki için;
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
Kreması için;
  • 3-3,5 su bardağı süt
  • 3 kaşık un
  • 3 kaşık şeker
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Porsiyonluk Pastalar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurta ve şeker köpük olacak halde güzelce çırpılır. Çırpılan keke kuru materyaller elenerek eklenir. Eklerken köpük üzere olan yumurta ve şekeri söndürmemeye dikkat edelim. Daha sonra fırın tepsisine döküp, 180 derecede pişirelim.
  2. Krema için; tencereye süt, un, şeker, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip, güzelce pişirelim, piştikten sonra vanilya ve tereyağını da ekleyelim.
  3. Pişen pandispanyayı dinlendirdikten sonra bardak yardımı ile yuvarlaklar kesip, ortasına kremayı sıkalım, üzerine tekrar yuvarlak kapatalım.
  4. Oluşan pastanın kenarlarına kremadan sürüp artan kekleri ufalayıp, kenarlarına bulayalım. Daha sonra üzeri için çikolata sosu hazırlayıp, dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Porsiyonluk Pastalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,664Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt