
Porsiyonluk Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1,5 bardak şeker
- 2 bardak un
- Yarım bardak sıvı yağ
- 200 gram ıspanak
- Vanilya
- Kabartma tozu
- 1 paket kremşanti
- 1 bardak süt
Porsiyonluk Ispanaklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakları tavada suyunu salıncaya dek kavurun. Blenderda püre haline getirin.
- 1 paket kremşantiyi süt ile çırpıp buzdolabında kek olana kadar bekletin.
- Keki için önce yumurta ve şekeri köpürtün. Sonra yağ, vanilya, kabartma tozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştırın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize boşaltın ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
- Dolapta beklettiğiniz kremşantiyi kek soğuduktan sonra bir spatula yardımıyla kekin üzerine sürün. Ben keki kalıplarla çıkartarak süsledim kalıplada yapabilirsiniz.
- Dilerseniz kekinizi ortadan ikiye ayırıp arasına da krema ya da kremşanti sürebilirsiniz.