Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 3 adet yumurta (2 sinin sarısı üzeri için ayır)
- 1 çay bardağı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket yaş maya
- Susam
- Aldığı kadar un
- Beyaz peynir
- Yumurta sarısı
- Susam
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce un dışında tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp, karıştırıyoruz.
- Maya düzgünce eriyene kadar sonra yavaş yavaş unu ekliyoruz, ele yapışmayan hafif cıvık bir hamur elde ediyoruz.
- Mayalandıktan sonra form verip, tepsiye dizelim yarım saate yakın tepsi mayası yapalım.
- Sonra yumurta sarısı sürüp, susam atalım.
- Önceden ısınmış fırına verelim. Benimki davul fırın olduğundan kısa müddette pişti üzerine nemli bez örtüp, dinlendirelim hazır. Afiyet olsun????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.