Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket toz maya
- 1 fincan şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 4-5 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 kaşık süt
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Susam
- Çörekotu
Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bu tarifi ilk yaptığımdan beri vazgeçemiyorum benim için garanti bir tarif oldu gerçekten yumuşacık ve pamuk gibi bir poğaça tarifi.
- İlk olarak sütümüzü hafif ısıtıp ılık bir hale getiriyoruz.
- Yoğurma kabımıza sütü ilave edip ardından suyu şekeri ve toz mayayı ekleyip 5dk mayanın aktifleşmesini bekliyoruz.
- Ardından 2 yumurta akını ve 1 yumurta sarısını, 1 su bardağı sıvı yağımızın 4te 3ünü ekleyip karıştırıyoruz
- Ardından unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyip tuzu ilave edip hamurumuzu toparlıyoruz biraz ele yapışan bi hamur olmalı.
- Bu yüzden ben son aşamada yoğururken sıvı yağın 4te 1ini hamuru toparlamak için kullandım sizlere de tavsiye ederim. Ayrıca sıvı malzemeleri karıştırırken tahta kaşık kullanmaya özen gösteririm.
- Mayanın daha güzel kabarması için 10dk hamuru beklettikten sonra istediğiniz şekli verip 100°c lik fırında tepsi mayası verdikten sonra yumurta sarısına süt ve yağı ekleyip çırptıktan sonra sürüp 180°c de fanlı ayarda 25dk pişirmek benim için yeterli geldi sizler fırınınızın ayarına göre daha kontrollü pişirebilirsiniz deneyimlere afiyet olsun ????????????⚘.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.