Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Poğaça

Poğaça
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
poaca.jpg

Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet kuru maya
  • 1 tatlısı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un (Yumuşak hamur olacak )
  • 2 adet yumurta (Sarısı üstüne)

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Maya ve ılık suyu ekleyelim karıştırdıktan sonra süt yumurta akı tuz şeker ekleyelim.
  2. Daha sonra yavaş yavaş un ek edelim. Yumuşak bir hamur olunca hafif ele yapışan öylece bırakıp mayalandıralım.
  3. 1 saat kadar mayalandıktan sonra bezelere alalım.
  4. Açarken ortasına margarin yahut tereyağ sürerek açalım (elimiz ile çok büyük olmayacak halde açalım)
  5. Form verip 15 dakika kadar tepsi mayası yapalım.
  6. Daha sonra yumurta sarısı sürelim yağlanmış tepsiye dizelim.
  7. Çörek otu ekleyip 180 derece de üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt