teknolojiuzmani
FD Üye

Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta(beyazı içine sarısı üzerine)
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tuz
- 1 paket instant maya veya yaş maya
- Aldığı kadar un (Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
- Yumurta sarısı
- Susam
Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta beyazını tuz şeker mayayı güzelce çırpalım. Süt, su, sıvı yağı koyup, karıştıralım.
- En son unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim ve hamurun ağzını streçle kapatıp yarım saat mayalanmasını sağlayalım.
- Yarım saat sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp tepsiye dizelim (İsteğe göre içine lor peynir kaşar zeytin de konulabilir)
- Yarım saat tepsilerin üzerini kapatıp tepside mayalanmasını sağlayalım.
- En son 180 derecede alt üst ayarda önceden ısıtılmış fırında poğaçalarımızı pişirelim.
Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı