
Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- 1.5 tatlı kaşığı silme tuz
- 2 yemek kaşığı silme toz şeker
- 5.5-6 su bardağı elenmiş un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ılık süt,ılık su,maya ve şekeri iyice karıştırın, maya aktif hale gelmesi için.
- Sonra sıvı yağ ve yumurta ekleyin ve karıştırın.
- Tuzu ekleyin ve unu kontrollü ekleyip biraz karıştırın ve yoğururken unu kontrollü şekilde ekleyerek yoğurun.
- Ele yapışmayan ve yumuşacık bir hale gelene kadar yoğurun.
- Bir kap içinde streçleyip üzerine bir örtü,bez ya da havlu kapatıp en az yarım saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanınca istediğiniz gibi şekil verin.
- Ben yuvarlak olanları sade yaptım,diğerlerine ortasına zeytin ezmesi sürdüm.
- İsteğe bağlı olarak sosis,peynir,kaşar peyniri,lor peyniri eklenebilir.
- Şekil verme işlemi bitince yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atabilirsiniz .
- Çörek otu,susam ile de süsleyerek,200 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı