Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta akı
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 4 yemek kaşığı şeker tozu
- 5, 5-6 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- Salam
- Sucuk
- Kaşar peyniri eriyen peynir yağlı peynir biz karışık yaptık
- Yumurta
- Sıvı yağ
Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak yoğurma kabına yumurta aklarını ılık sütü, ılık suyu, mayayı ve şeker tozunu kartınız karıştırınız karıştırdıktan sonra unu ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
- Yavaş yavaş un katarak ele yapışmayacak kıvama gelene kadar unu ekleyin ve yoğurun. 90 dakika bekletin.
- Sonra hamurumuzu istediğimiz haline verelim içine dilediğiniz malzemeyi katınız ve üzeri yumurtanın sarılarını hamurun üzerine sürün ve çörek otuyla susamı dökün.
- 180 derece sıcaklıkta olan fırına veriniz piştikten sonra çıkartınız afiyet olsun şimdiden ellerinize sıhhat.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.