Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Poğaça

Poğaça
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
pogaca.jpg

Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı eritilmiş margarin
  • 1 yumurta akı içine sarısı üzerine
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya (11 gr)
  • Un

Poğaça Tanımı Yapılışı

  1. Derin bir yoğurma kabına su, süt, sıvı yağ, eritilmiş margarin, şeker ,tuz ve yumurta akı ekleyerek güzelce karıştırın.
  2. Sıvı karışıma toz maya ekleyip çırpma teliyle maya eritilene kadar karıştırın.
  3. Sıvı karışıma unu azar azar ekleyip güzelce yedirerek yoğurun.
  4. Yumuşak bir hamur olmalı.
  5. Yoğrulan hamuru streç sinema ile kapatıp mayalanmaya alın.
  6. Hamur iki katına çıkınca havasını alıp istediğiniz biçimi verin.
  7. Tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülen poğaçalar 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  8. Birinci sıcağı çıkan poğaça servis edilir.
Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt