
Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 150 gr tereyağ
- 2 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kase ince kıyılmış maydanoz
- 4 su bardağı un (kontrollü olarak eklenecek)
- Kaşar ve beyaz peynir
Poğaça Tanımı Yapılışı
- Tereyağını eritip soğutalım ve diğer gereçleri ekleyip unu kontrolü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iç harcını ekleyerek şekil verelim.
- Yumurta sarılarını sürelim ve çatalla şekil verelim.
- Susam ve çörekotu ile süsleyerek;önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Çay saatlerinize eşlik edecek bu tanım favoriniz olacak. Afiyet olsun.